MS4X Opublikowano 11 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2023 Cześć. Jestem Kamil. Jako że od jakiegoś czasu ciekawi mnie temat chiptuningu stwierdziłem że najwyższy czas coś zrobić w tym kierunku. Akurat przeglądając różne fora związane z tym tematem trafiłem tutaj i stwierdziłem ze skoro tutaj tez są początkujący to watro zostać. Sam na codzień poruszam się Passatem B5 z silnikiem 1.8t. Aktualnie jestem na etapie zbierano wiedzy o sterownikach EDC 16 oraz wszystkich MS od 41 do 45. Mam nadzieje że uda się rozwinąć tę zajawkę kto wie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Admin Opublikowano 11 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2023 Witaj Miło mi przywitać kolejnego użytkownika. No mam nadzieje, że uda się tutaj zebrać jak najwięcej hobbystów tego tematu. Też nie jestem alfą i omegą, a specjalizuje sie dieslach(bo są najprostsze). Mimo to mam nadzieje, że każdy kto tu będzie dorzuci jakiś kawałek wiedzy od siebie i dzięki temu każdy będzie mógł się wyspecjalizować. B5 najlepszym, a 1.8 ma duży potencjał edc16 oprócz tego, że jest bardziej rozbudowany od poprzednika to zbytnio niczym się nie różni sterownik typowo do diesla. Problem jest tylko i wyłącznie z programem do obórki ale pracuje nad rozwiązaniem. MS mają miliony fanów wiec artykułów o nich można zrobić tak samo dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi